DIY - Podzimní čokoládový cheesecake


 

Pokud plánujete svatbu na podzim, nezapomeňte kromě vašich dekorací sladit i dezerty. Třeba opadané listí z čokolády nebo obarveného fondánu ozdobí Vaši tabuli na jedničku.

Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz

Co budeme potřebovat?

(na 25 cm dortovou formu)

  • 150 g celých Oreo sušenek
  • cca 75 g studeného másla
  • 340 g kvalitní hořké čokolády
  • 680 g krémového sýra nebo plnotučného tvarohu
  • 160 gr cukru krupice
  • 3 vejce
  • 1,5 lžičky vanilkového extraktu
  • 240 ml zakysané smetany
  • 100 g hořké čokolády
  • 100 g smetany ke šlehání
  • bílá nebo hořká čokoláda
  • fondán
  • potravinářské barvivo

 

Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz

Postup:

Nejprve si připravte sušenkovou část cheesecaku – Oreo sušenky rozmixujte se studeným máslem, až se začnou spojovat (můžete je také rozdrtit v sáčku a poté smíchat s máslem). Směs naneste na dno dortové formy a rukou nebo sklenicí rozprostřete, co nejvíce stlačte a dejte do lednice.
Předehřejte troubu na 180°C a na dno položte hlubší pekáč s horkou vodou, aby byl v troubě vlhký vzduch.

Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz

Čokoládu rozlámejte do misky a nechte rozehřát nad hrncem s vařící se vodou (miska by se neměla dotýkat vody, po rozpuštění misku sundejte. Čokoládu nechte trochu vychladnout. Mezitím ve větší míse mixérem nebo metlou míchejte krémový sýr (tvaroh), přidejte cukr a přilijte čokoládu, až bude tvarohová hmota hladká a promíchaná. Postupně po jednom přidávejte vejce a stále míchejte, nakonec přidejte vanilkový extrakt, smetanu a míchejte do hladka. Směs nalijte na vychlazenou sušenkovou vrstvu.

Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz

Vložte do trouby a pečte 35-50 minut (podle velikosti) až cheesecake zpevní, ale uprostřed se bude pořád třást. Po upečení ho nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté uložte nejlépe přes noc do lednice. Vychlazený cheesecake můžete polít polevou, kterou vytvoříte rozmícháním nasekané čokolády v horké smetaně. Jako ozdoby si můžete vyrobit lístky z čokolády, kterou nalijete do formiček nebo fondánu, ze kterého si vykrájíte tvary podle šablony.

Autor foto+text: Klára Bernklau pro Wedme.cz - CAKE DAYS
Edit: Kateřina Hrabalová

Zdroj receptu: www.joyofbaking.com


Mohlo by Vás zajímat:

  • DIY - Čokoládový koláč s karamelem a ořechy (03.12.2012)

    Dnešní koláč si určitě oblíbí všichni milovníci čokolády a karamelu. Jeho chuť je velmi intenzivní a ideálně se hodí na odpoledne pod dekou s kakaem, nebo kdykoliv kdy nemáte zrovna chuť na lehký ovocný dezert.

  • Hana Rawlings - Sladký design (06.01.2014)

    Když jsem se před nedávnem měla možnost konečně osobně setkat s Hankou, cestou do Prahy jsem si potají v hlavě přemítala, o čem si budeme povídat. Ne snad z obavy, že by témat bylo málo, ale upřímně mě zajímalo, co ji samotnou motivovalo k rozhodnutí pracovat více jak jeden rok na knize, kterou bych vám dnes ráda představila.

  • DIY - Čokoládové brownies (22.04.2013)

    O brownies se říká, že jsou jen čokoláda v jiném skupenství. Pokud tedy čokoláda patří mezi Vaše oblíbence, snažte se použít co nejlepší, výsledek bude stát za to. Místo ořechů můžete pro změnu přidat třeba karamelové bonbony nebo lentilky.


Chcete přidat komentář?

Pokud ještě nemáte účet, můžete se zaregistrovat.

E-mail: Heslo:  



Tento článek zatím neobsahuje komentáře.

avatar

Partneři


Sledujte


Doporučujeme