DIY - Podzimní čokoládový cheesecake


 

Pokud plánujete svatbu na podzim, nezapomeňte kromě vašich dekorací sladit i dezerty. Třeba opadané listí z čokolády nebo obarveného fondánu ozdobí Vaši tabuli na jedničku.

Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz

Co budeme potřebovat?

(na 25 cm dortovou formu)

  • 150 g celých Oreo sušenek
  • cca 75 g studeného másla
  • 340 g kvalitní hořké čokolády
  • 680 g krémového sýra nebo plnotučného tvarohu
  • 160 gr cukru krupice
  • 3 vejce
  • 1,5 lžičky vanilkového extraktu
  • 240 ml zakysané smetany
  • 100 g hořké čokolády
  • 100 g smetany ke šlehání
  • bílá nebo hořká čokoláda
  • fondán
  • potravinářské barvivo

 

Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz

Postup:

Nejprve si připravte sušenkovou část cheesecaku – Oreo sušenky rozmixujte se studeným máslem, až se začnou spojovat (můžete je také rozdrtit v sáčku a poté smíchat s máslem). Směs naneste na dno dortové formy a rukou nebo sklenicí rozprostřete, co nejvíce stlačte a dejte do lednice.
Předehřejte troubu na 180°C a na dno položte hlubší pekáč s horkou vodou, aby byl v troubě vlhký vzduch.

Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz

Čokoládu rozlámejte do misky a nechte rozehřát nad hrncem s vařící se vodou (miska by se neměla dotýkat vody, po rozpuštění misku sundejte. Čokoládu nechte trochu vychladnout. Mezitím ve větší míse mixérem nebo metlou míchejte krémový sýr (tvaroh), přidejte cukr a přilijte čokoládu, až bude tvarohová hmota hladká a promíchaná. Postupně po jednom přidávejte vejce a stále míchejte, nakonec přidejte vanilkový extrakt, smetanu a míchejte do hladka. Směs nalijte na vychlazenou sušenkovou vrstvu.

Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz Autor foto: Klára Bernklau pro Wedme.cz

Vložte do trouby a pečte 35-50 minut (podle velikosti) až cheesecake zpevní, ale uprostřed se bude pořád třást. Po upečení ho nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté uložte nejlépe přes noc do lednice. Vychlazený cheesecake můžete polít polevou, kterou vytvoříte rozmícháním nasekané čokolády v horké smetaně. Jako ozdoby si můžete vyrobit lístky z čokolády, kterou nalijete do formiček nebo fondánu, ze kterého si vykrájíte tvary podle šablony.

Autor foto+text: Klára Bernklau pro Wedme.cz - CAKE DAYS
Edit: Kateřina Hrabalová

Zdroj receptu: www.joyofbaking.com


Mohlo by Vás zajímat:

  • DIY - Dort s čokoládovou pěnou a ořechy v karamelu (26.08.2013)

    Tento dort se stane hitem každé Vaší oslavy nebo posezení s kamarádkami, obzvlášť pokud ho nabídnete milovníkům čokolády. Skládá se z vrstev lehkého těsta, nadýchaných pěn z hořké a bílé čokolády a křupavých ořechů. Nelekejte se hodně kroků při přípravě – výsledek bude stát za to!

  • DIY - Mille-feuille (28.03.2013)

    K tomuto receptu si nemohu odpustit pár "zákulisních" slov. Když jsem narazila na toto video, tak samozřejmě jako velkého mlsouna mě nenechalo chladnou :-) Nadšeně jsem video poslala Klárce, ať se na to koukne, že by mě zajímalo, jak se to dělá.

  • DIY - Spekulky [Speculoos] (08.12.2014)

    Spekulky (originálně Speculoos) jsou tradiční sušenky, které se v období okolo Mikuláše pečou hlavně v Holandsku, Belgii nebo Německu. Kromě běžných surovin jako mouky a másla jsou plné různých druhů koření a tak se budou skvěle hodit a na Vaší Vánoční tabuli a provoní Vám celou kuchyni.


Chcete přidat komentář?

Pokud ještě nemáte účet, můžete se zaregistrovat.

E-mail: Heslo:  



Tento článek zatím neobsahuje komentáře.

avatar

Partneři


Sledujte


Doporučujeme